Bluebells in front of the house

Grove Reopens After Lockdown

Grove reopened on May 17th after closing in mid-December for the second extended lockdown.

While the lockdowns in 2020 and 2021 gave us all a chance to take a step back and spend time with our families, it also allowed us the opportunity to complete refurbishment work at the Grove while the hotel was closed.

During the first lockdown, we refurbished four rooms in the main house – our Henry Master Suite, Seddon Junior Suite, Partridge Deluxe, and Blue Deluxe. Working with our great friends, Martin Hulbert Design, the rooms were renovated and redecorated with a luxurious and modern twist complementing the period features of the house.

We also added a large nature pond to the grounds at the front of the house. We’ve always enjoyed the meandering streams that pass through our gardens, and we decided to dig out a large area to create this sanctuary for wildlife, and provide our guests with a beautiful relaxing space. The pond is already naturalising and moor hens, ducks and lots of frogs have already taken up residence. We have also seen herons and Canadian geese dropping in for a short rest on their travels north and south from here.

While the second lockdown through winter was challenging for us all, we decided to continue with the exciting plans we’d committed to, and in early February, we began our most ambitious renovations project yet. The 16-week project to renovate six of our cottage suites involved stripping back the rooms to their bare bones and remodelling the spaces entirely. The first floor Meadow, Preseli and Elderflower rooms, and the ground floor Byre, Cwtch, and Bramble, have exposed dark floors, steel frames, acoustic ceilings and a gorgeous blend of handcrafted furniture, that beautifully complement the 15th century cottages.

We also added innovative glass box sunlounges to the ground floor rooms, turning them into spacious and very unique suites that bring the “inside out.” The sunlounges also have private terraces surrounded by trees and greenery, with direct access into the gardens. Our latest rooms were also designed by Martin Hulbert.

In addition to the internal changes, we also increased the capacity of the car park and knocked down a large wall in the garden to provide an uninterrupted view across the grounds towards the Preseli mountains.

We work hard every day to deliver on our commitment to continuously improve guest experiences at Grove, and we’re delighted to have been able to achieve so much during the challenging last 15 months.

The work has certainly kept us busy, but that’s just how we like it.